Бұл әдістемелік ұсыныстар Қазақ тағамтану академиясының және Ұлттық салауатты тағамтану орталығының Президенті, ҚР ҰҒА және РҒА академигі, Т.Ш. Шармановтың жетекшілік етуімен,денсаулық сақтауды дамытудың 2016-2019 жылдарға арналған «Денсаулық» мемлекеттік бағдарламасы бойынша мемлекеттік әлеуметтік тапсырыстың шеңберінде әзірленген.
Әдістемелік ұсыныстар денсаулық сақтаудың өзекті мәселелерінің бірі – мектеп оқушыларының тамақтануына арналған. Жұмыста Қазақстандағы жалпы білім беретін ұйымдарда оқушылардың тамақтануын рәсімдейтін мектеп оқушыларының тағам рационы бойынша бірыңғай стандарттар берілген. Құжаттың толық мәтіні төменде келтірілген.